Ali Spletno Zavarovanje Avta Deluje?

Spletni Izračun Zavarovanja za Avto

Že 11 let velja novela zakona o obveznem zavarovanju, ki ga mora imeti vsako vozilo, udeleženo v prometu. S sprejetim zakonom leta 2006 se je začela tudi doba digitalnega sklepanja zavarovanj za avto, saj ta nalaga vsem zavarovalnicam, da omogočijo sklepanje obveznih avtomobilskih zavarovanj in tudi izračun zavarovanja avta  preko spleta.

Z zakonom se je uredila strukturna evidenca spletne registracije in podaljševanje registracije motornih vozil –   vodenje, vzpostavljanje in ohranjanje baze podatkov vseh zavarovalnic kot tudi Slovenskega zavarovalnega združenja (SZZ). Preko portala e-uprave ministrstvo za notranje zadeve tako pridobiva podatke o sklenjenih avtomobilskih zavarovanjih. (avtomobilsko zavarovanje izračun)

Z novim zakonom se je spremenil tudi način odškodninskega plačila, in sicer na Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS), ki je pristojen za povrnitev škode v primeru smrti ali poškodb zavarovanih oseb v prometnih nesrečah. V skladu s prejšnjim zakonom je ZZZS od zavarovalnic prejemal vnaprej določen znesek namenjen za nezgode zavarovancev, zdaj velja vnaprejšnja odškodnina. Zavarovalnice plačujejo 6,5 odstotka od obračunanih bruto premij, ki so jih za obvezno avtomobilsko zavarovanje sklenile stranke.

Do sprememb v zakonu je prišlo predvsem zaradi namena poenotenja z evropsko zakonodajo.

novosti pri zavarovanju avta

zavarovanje-avta-preko-spleta