Nova Zakonodaja Prinaša Več Dela Lastnikom Počasnejših Vozil

Po novem tudi z vozili do 25 na uro precej dela pri zavarovanju 

novosti-pri-zavarovanju-počasnejših-vozil

Po 1. maju 2017 je več kot 20 tisoč koles z motorji treba tehnično pregledati, registrirati in zavarovati, mladoletni kolesarji pa morajo obvezno nositi čelade.

Na predlog koalicijskih poslancev so v državnem zboru potrdili dve pomembni novosti popravka zakonov o motornih vozilih in o pravilih cestnega prometa – mladoletni kolesarji po novem pod čelade, motorni dvokolesniki pa v tehnični pregled in postopek registracije. Za motorna kolesa do hitrosti 25 km/h je še vedno dovoljena vožnja po kolesarskih poteh.

 

Na katera vozila se popravek zakona nanaša in kakšni so stroški zavarovanja/registracije?

Zakonske novosti odpravljajo doslej znano kategorijo koles z motorji in upoštevajo le naslednji dve kategoriji tovrstnih vozil – kolesa in mopede. Nova zakonodaja ureja naslednje mejne primere:

  • Vozila z motorji do 0,25 kW moči s pedali se uvršča med kolesa;

Vozila z motorji do 0,25 kW moči brez pedal se uvršča med mopede.

  • Vozila z motorji do 4 kW moči z omejeno hitrostjo na 25 km/h se uvršča med mopede, saj zahtevajo registracijo, zavarovanje in obvezno uporabo čelade.

 

Stroški registracije vozila:

Cena registracije novega vozila z eno tablico za kolo z motorjem: 46,34 evra;

Podaljšanje registracije kolesa z motorjem z eno tablico: 26,54 evra;

Odjava kolesa z motorjem z eno tablico: 29,44 evra.

 

 

Ponudbe  za avtombilsko zavarovanje in zavarovanja počasnejših vozil

Bolj previdni vozniki se že nekaj časa odločajo za zavarovanje koles s pomožnim motorjem, ki ga ponujajo nekatere zavarovalnice. Po novem je takšno avtomobilsko zavarovanje je obvezno in lastnike motornih koles letno stane od 20 evrov naprej. Končni znesek sicer variira od zavarovalnice do zavarovalnice.

Zavarovalne ponudbe/ izračun za avtomobilsko zavarovanje

  • Zavarovalnica Generali

21,7 evra (vštet DDV); ob upoštevanju starosti osebe 20 let, mopeda s 4 kW motorjem, 50 % bonusa in popusta za manj kot enoletno uporabo mopeda.

31,53 evra; za mopede z močjo 7 kW.

  • Adriatic Slovenica:

65,82 evra; letna premija za zavarovanje motornega kolesa do 4 kW, brez davka na zavarovanje avtomobilske odgovornosti.

Če je stranka upravičena do 55 % bonusa in premijo letnega zavarovanje z odpovedjo vračila premije v primeru odjave vozila iz prometa plača v enkratnem znesku, se višina le te zniža.

  • Zavarovalnica Triglav

39,32 evra; letna premija za zavarovanje avtomobilske odgovornosti, vštet davek od prometa zavarovalnih poslov, brez vseh popustov; informativni izračun za model moped Tomos Classic, moč motorja 1,80.

 

Zmanjšana prodaja motornih koles

Novo ureditev je prvi predlagal poslanec SMC Igor Zorčič in je usmerjena na zagotavljanje večje prepoznavnosti lasništva vozil in varnosti udeležencev v prometu. Spremembo zakonodaje o kolesih z motorji je sicer že pred časom predlagala stranka NSi, vendar ni naletela na pozitiven sprejem. S sedaj sprejeto ureditvijo se predstavniki NSi ne strinjajo, češ da prinaša nepotrebno finančno in administrativno obremenitev državljanov.

Boštjan Lab, direktor Motocentra Laba, je za Delo takole komentiral novo zakonodajo: Nova zakonodaja bo povzročila precejšen upad prodaje motornih koles, med katerimi so najbolj poznane znamke Piaggio, Vespa, Derbi in Gilera. Ta vozila po sprejetih spremembah namreč postajajo vse manj zanimiva za kupce, saj so jim odvzete njihove bistvene prednosti, in sicer v prvi vrsti njihova priročnost, tako za šolarje kot starejše. Dotična zakonodajna sprememba zato mnogim prinaša vrsto nevšečnosti.

 

Kazen za mladoletne kolesarje brez čelade 125 evrov

Druga pomembna sprememba nove zakonodaje predpisuje ovezno uporabo čelade za vse mladoletne kolesarje. Kazen, ki jo v primeru kršitve plačajo njhovi starši ali odgovorni zastopniki, znaša 125 evrov.

Pred tem je bila v Sloveniji kolesarska čelada obvezna za kolesarje do 14. leta starosti, medtem ko je starostni kriterij za obvezno uporabo čelade v Avstriji 12 in na Hrvaškem 16 let. V Franciji, Nemčiji, Švici, Italiji, na Finskem, Nizozemskem in Madžarskem uporaba čelade za kolesarje ni obvezna.