You are here
Home > Zavarovanje Avta za Mlade Voznike – Na kaj Biti Pozoren?

Pri urejanju Zavarovanja za Mlade Voznike Potrebna Previdnost!

zavarovanje-avta-za-mlade

 

Zavarovanje mladih voznikov je namenjeno vsem, ki so vozniški izpit opravili pred manj kot tremi leti.

Zavarovanje je lahko sklenjeno kot samostojna polica za mlade voznike, ali pa se nanaša na določeno vozilo. Doplačilo pri zavarovanju avtomobilske odgovornosti mladega voznika je zgolj priporočljivo – v kolikor zneska doplačila ne poravnate, je potrebno del nastale škode plačati samostojno – to pa ne velja za primere kasko zavarovanja za mlade voznike

Zaradi nesreč, ki jih statistično večkrat povzročijo prav mladi vozniki, zavarovalnice omogočajo doplačilo pri zavarovanju. Doplačilo zavarovanja za vozilo, katerega bo vozila tudi oseba po cestnoprometnih predpisih definirana še kot mladi voznik, znaša med 25 in 30 odstotkov. Nekatere od zavarovalnic doplačilo za mlade voznike zahtevajo samo za obvezno zavarovanje, druge pa tudi pri kasko zavarovanju. Vsaka od njih se trudi strankam predstaviti čim bolj ugodno ponudbo – pri Triglavu je na primer doplačilo na premijo za povečano nevarnost voznika z manj kot tremi leti vozniških izkušenj, v primeru udeležbe na delavnici Triglav mladi, nižje.

Ker pa ima skoraj vsako gospodinjstvo dva ali več avtomobilov, zavarovalnice ponujajo tudi zavarovanje, vezano na voznika. V primeru nesreče to zavarovanje krije nastalo škodo, ne glede na vozilo. Stranka se tako izogne plačevanju doplačila 30-odstotnega dodatka za mladega voznika. Cena za samostojno polico avto zavarovanje je odvisna od tega, kdaj je oseba pridobila vozniški izpit, kakšno kritje želi imeti in ali je opravila tečaj varne vožnje.

Ponudbo zavarovalnic je potrebno pred sklenitvijo dobro pregledati. V primeru, da razširitev premije in s tem zavarovanje za vožnjo mladega voznika ni pravilna, bo zavarovalnica od vas zahtevala vračilo v deležu, ki ustreza 30-odstotnemu doplačilu premije.

 

 

Top