Zavarovanje Motorja

Posebnosti Pri Zavarovanju Motorja

Enaka pravila kot za avtomobile veljajo tudi za motorna kolesa – vsako vozilo je potrebno registrirati in tudi zavarovati, preden se vključimo v cestni promet. Obvezno je tudi za kolesa z motorjem, skuterje in štirikolesnike.  Zavarovanje nam zagotavlja izmik plačilu za škodo, ki je nastala v primeru prometne nesreče, ki smo jo povzročili drugim udeležencem v prometu, prav tako nam pomaga, ko smo oškodovani sami.

zavarovanje-motorja

Zavarovanje motorja je možno skleniti samo za eno leto. Vsak posameznik je upravičen do 40-odstotnega popusta – v primeru, da motorno kolo odjavite pred iztekom zavarovalne police, premije ne dobite povrnjene. Posebne ugodnosti so deležni tudi člani moto kluba, ki imajo poravnano letno članarino. Vsi ti prejmejo 10-odstotni popust na znesek zavarovalne police.

Na voljo je tudi kasko zavarovanje motorja, in sicer standardni in nestandardni. Oba paketa krijeta prometne nesreče, nesreče na parkirišču, udarec predmeta, padec snega ali ledenih sveč, potopitev med prevozom s trajektom, nesreče s požarom, potresom in drugimi vremenskimi pojavi, ki povzročijo škodo na vozilu. Oba paketa prav tako krijeta poškodbe vozila v primeru manifestacij in demonstracij.

Do razlik pride pri naslednjih situacijah – za zavarovanje vozila v primeru srečanja z divjadjo ali drugimi živalmi in poškodbe s steklom, je potrebno pri standardnemu kasku zavarovanju doplačati. Tudi do povrnitve škode v primeru kraje in vandalizma v standardnem paketu lastnik ni upravičen.

Vsaka zavarovalnica tudi za zavarovanje motorja ponuja različne ugodnosti, včasih vezane na zavarovanje osebnega avtomobila, katere velja pred izborom dobro preveriti.