Zavarovanje Voznika AO+

Katere Posebnosti Morate Upoštevati Pri Zavarovanju Voznika AO+

avtomobilsko-zavarovanje-ao

Zavarovanje voznika za telesne poškodbe je poleg zavarovanja avtomobilske odgovornosti najpogostejše sklenjeno zavarovanje. Mnogi ljudje pa še danes ne vedo točno, kaj vse krije zavarovanje AO+. Toplo priporočamo vsem voznikom, da se pred sklenitvijo zavarovanja o tem informirajo – več informacij lahko najdete na spletni strani zavarovanjeavta.net.

Ljudje pogosto ne ločijo med zavarovanjem voznika za telesne poškodbe in nezgodnim zavarovanjem, ki ga ravno tako sklenemo ob zavarovanju avtomobila. Kritje nezgodnega zavarovanja je omejeno na le določene poškodbe, navedene v pogodbi, pri čemer gre največkrat za trajno invalidnost in nezgodno smrt. Drugače pa kritje zavarovanja voznika AO+ obsega tudi kratkotrajne poškodbe, odškodnina pa zavarovancu pripada tudi v primeru poškodb, ki trajajo samo 10 dni.

Res je cena zavarovanja voznika AO+ nekoliko višja od cene nezgodnega zavarovanja, vendar so temu primerno višja tudi kritja – medtem ko je zavarovalna vsota pri nezgodnem zavarovanju največkrat 5.000 in 10.000 €, pa ta pri AO+ znaša kar 51.000 €.

Zavarovanje voznika vam močno priporočamo, saj si s samo eno odškodnino v desetih letih lahko povrnete celoten strošek plačane premije.

Na spletni strani zavarovanjeavta.net vam ponujamo tudi izračun za zavarovanje avtomobila, ter predstavljamo zadnje novosti pri zavarovanju avta v 2017. Na prvi strani izpolnite obrazec in ustrezno označite, ali želite zavarovanje voznika.